GRANIT

Što je granit?

Naziv ,,granit“ dolazi od latinske riječi granim, koja znači ,,zrno“. Zrna granita su kristali kremena, feldspata, liskuna i hornblende.

Granit može imati različite boje. Može biti tamno-ljubičast ili crvenkast, a također može biti obojen raznim primjesama.

Granit je jedna od magma-tskih stijena. Uglavnom se formirao na određenoj dubini Zemljine kore kad se magma polako hladila i očvršćivala.

Granit je obično nastajao pod planinskim naborima, gdje su stijene na površini obnašale ulogu pokrivača i sprečavale njegovo brzo hlađenje.

Granit je važan strukturni i ukrasni kamen. Koristi se za mnoge strukturne proizvode zbog velike čvrstoće i trajnosti te tlačne čvrstoće. To je najtvrđi strukturni kamen. Bogate boje, krutost i gustoća granita čine ga idealnim odabirom za podove, kuhinjske i kupaonske površine i razne vanjske primjene. Mnogi elegantni uzorci i boje čine granit najsvestranijim i trendy od svih kamenja. Također je kamen vrlo jednostavnog održavanja. Graniti dobivaju svoje prekrasne raznolikosti boja i uzoraka od minerala koji se rastapaju u tekućoj masi tijekom formiranja.

Granitne radne površine

Granitne radne ploče su oduvijek jako tražene pri odabiru luksuznih radnih ploča, donoseći bezvremensku ljepotu u svaku kuhinju. Jedan od najtvrđih materijala na svijetu, granit je nastajao milijunima godina ispod zemljine površine. Radni stolovi proizvedeni od granita su iznimno tvrdi, u normalnoj upotrebi iznimno otporni na ogrebotine i relativno su jednostavni za čišćenje i održavanje, što ih čini idealnim pločama za kuhinje i kupaonice.